VOORZIENINGEN

Activiteitencentrum
Naast het centrale huis is er een activiteitencentrum waar de bewoners kunnen klussen of creatief bezig kunnen zijn. De oude loods is omgebouwd tot een prachtige ruimte en op 1 april 2008 geopend voor de bewoners. De activiteiten zijn erg divers, van het schilderen van een stoel of kastje tot het spelen van spelletjes. Alle activiteiten worden ondernomen onder begeleiding van het personeel. Het doel van deze activiteitenruimte is het aanbieden van een zinvolle en afwisselende dagbesteding.

Moestuin – groentetuin
In Suriname is de grond door de warme temperatuur erg vruchtbaar voor het kweken en planten van groenten en fruit. Bewoners die het leuk vinden om hiermee bezig te zijn kweken groenten zoals diverse bladgroenten en lente-uien. Deze groente worden ook gebruikt door het keukenpersoneel. Naast het huis zijn daarom aan diverse grote groentebakken aangelegd die makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Er zijn ook diverse fruitbomen waaraan vruchten zoals sinaasappelen, kokos, mango’s, papaja’s en bananen groeien.

Therapie zwembad
Achter het huis heeft “In de Ruimte” de beschikking over een therapie zwembad, waarin de bewoners oefeningen kunnen doen en lekker kunnen genieten van het verkoelende water. De meeste bewoners vinden het heerlijk om te spelen in het water, te drijven met zwembanden of te oefenen om nóg beter te kunnen zwemmen. De bewoners kunnen daarom heerlijk ontspannen. Vooral voor de bewoners met een spasme is dit erg goed. Uiteraard worden de kinderen persoonlijk begeleidt door een personeelslid.

Tuinhuis “Surgezo”
Naast het centrale huis van In de Ruimte is een modern tuinhuis gebouwd. Deze is geopend op 20 oktober 2013 door de beide voorzitters van Stichting In de Ruimte en Surgezo. Het tuinhuis is speciaal bedoeld voor ontspanningsactiviteiten voor de bewoners en de aanwezige gasten en vrijwilligers. Er zijn diverse tafels en stoelen en ook hangen er verschillende hangmatten waar lekker in gelegen kan worden. Het tuinhuis is voorzien van licht en stroom en helemaal dichtgemaakt met muggengaas. Ook wordt de ruimte gebruikt voor diverse vergaderingen zoals die van het bestuur en het personeel.