JENNIE MULLER

Het was 1970 toen Jennie Muller als verpleegkundige vanuit Nederland naar Suriname vertrok. Ze kwam in dienst van een zendingsgenootschap om medische ondersteuning te geven in het binnenland van Suriname. Na 5 jaar in het binnenland te hebben gewerkt, werd ze tijdens een verblijf in het ziekenhuis van Paramaribo geconfronteerd met de nood van gehandicapten.

Een jongeman met een hoge dwarslaesie, lag inmiddels al 10 jaar in het ziekenhuis. Er waren geen voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking, dus hij zou altijd in het ziekenhuis moeten blijven. Jennie trok zich het lot van deze jongeman aan en besloot hem in haar huis in Paramaribo op te vangen en te verzorgen. Het is dan april 1978. In de loop van de tijd kwamen er steeds meer aanmeldingen en het huis werd snel te klein. Met behulp van sponsors in Nederland kon er een groter huis worden gekocht, maar ook dit huis is al snel overvol door het groeiende aantal bewoners en verzorgers. Uiteindelijk kon er met behulp van vele instanties en sponsors het huidige onderkomen gebouwd worden. Helemaal aangepast aan wat nodig is voor mensen met een lichamelijke beperking.

Na vele jaren hard gewerkt te hebben, heeft Jennie in februari 2010 afscheid genomen van het werk. Zij is dan ruim 70 jaar. Haar werk is door anderen overgenomen. Ze woont nu in Nederland en geniet van haar pensioen. Wel blijft ze betrokken bij de bewoners en het huis en komt af en toe op vakantie naar Suriname om iedereen weer te zien. De bewoners, het bestuur en het personeel zijn haar heel dankbaar voor haar jarenlange toewijding en zorg die ze, met Gods kracht, heeft kunnen geven!

Ondersteun het werk van Stichting in de Ruimte

De stichting bestaat uit een tehuis waar mensen met een lichamelijke beperking 24 uur per dag opgevangen worden! Het huis is gevestigd in het district Wanica. Er wonen 21 bewoners permanent bij Stichting “In de Ruimte”.