EEN PROFESSIONEEL TEHUIS

“In de Ruimte” staat op een prachtig groot terrein ongeveer 20 km buiten Paramaribo. Op het terrein bevindt zich ook het activiteitencentrum “Marchiano”, het therapie zwembad, het tuinhuis “Surgezo”, en een groentetuin.

Bewoners
Er wonen 21 mensen met een lichamelijke beperking bij stichting “In de Ruimte”. De leeftijd van de bewoners varieert van jong tot oud. De oudste bewoner is 54 jaar en de jongste 8 jaar. Een gemengd gezelschap, die met elkaar één groot gezin vormen. Ze helpen elkaar bij het eten, spelen spelletjes, kibbelen, halen grapjes uit en delen vreugde en verdriet met elkaar. Ze zijn er voor elkaar.

De indeling van het huis
Op de begane grond is een grote keuken, berging, wasserij, kantoor, twee gastenkamers en een parkeergelegenheid voor de rolstoelbussen. Op de 1e verdieping wonen de bewoners. Hier is een gezellige, centrale huiskamer die aan twee kanten is omgeven door een ruim balkon. Aan de andere kant van de woonkamer bevindt zich de gang die toegang geeft tot de slaapkamers van de bewoners, de toiletten, badkamers en de fysiotherapie ruimte.

Heerlijk warm klimaat
Gezien het heerlijk warme klimaat zitten de bewoners het grootste deel van de dag buiten op het balkon of op het terras onder de amandelbomen. De bewoners eten op het balkon of buiten op het terras onder de bomen. Het balkon wordt voor diverse activiteiten gebruikt: zoals het spelen van spelletjes, oefeningen voor fysiotherapie of het vieren van een verjaardag.

Gemeente ‘Lob Makandra’
Tegenover “In de Ruimte” staat de kerk Lob Ma Kandra van de familie Wong Swie San. Hier bezoeken de bewoners op zondag de gemeentelijke dienst. Ook genieten ze ervan om naar de kinderclub, jeugdbijeenkomsten of Bijbelstudies te gaan.